MILLA RATIA

ARVONLUONTIA DIGITALISAATIOLLA

TEKOÄLYN VASTUULLISUUS OSAKSI ANALYTIIKAN JOHTAMISTA -WEBINAARI

Joulukuun alussa juhlittiin Millan Arvonluontia analytiikalla – Käsikirja analytiikan johtamiseen -tietokirjan julkaisua webinaarin muodossa! Tältä sivulta löydät tilaisuuden tallenteen ja panelistien kuvaukset. 


Voiko toteuttamasi tekoälyratkaisu olla paitsi tehokas niin myös eettisesti kestävä? Webinaarin aiheena on paneelikeskustelu tekoälyn vastuullisuudesta, joka on yksi analytiikkajohtamisen keskeisistä teemoista. Keskustelun moderaattorina toimii tietokirjailija Milla Ratia. Panelisteina toimivat Anna Metsäranta Solitalta, Reko Lehti Taivalilta ja Ville Vakkuri Vaasan yliopistolta. 

 

Webinaarin aikana opit:

– Mitä on tekoälyn vastuullisuus?

– Miksi tekoäly on olennainen osa analytiikan johtamista?

– Saat vinkkejä vastuullisuuden toteuttamiseen omissa tekoälyratkaisuissa

– Tutustut uutuustietokirjan sisältöön


WEBINAARIN TALLENNE

MODERAATTORI

Milla Ratia

Tietokirjailija 

Milla Ratialla on laaja-alainen kokemus digitaalisten kyvykkyyksien, liiketoiminta-analytiikan ja muutoksen johtamisesta sekä uuden digitaalisen liiketoiminnan kehittämisestä.  Hän on koulutukseltaan filosofian tohtori ja kauppatieteiden maisteri sekä toimii johtotehtävissä energia-alalla. Milla on kirjoittanut tietokirjan analytiikan johtamisesta sekä toimii myös vierailevana tutkijana Aalto-yliopistolla. Hän on erityisen kiinnostunut digitalisaation hyötyjen skaalaamisesta osaksi liiketoimintaprosesseja. 

PANELISTIT

Anna Metsäranta

Head of Sustainable AI, Solita

Anna Metsäranta on Solitan johtava strateginen tekoälymuotoilija ja liiketoiminnan kehittäjä, jonka intohimona on teknologian kestävä hyödyntäminen. Hänellä on yli 15 vuoden kokemus tietojärjestelmien kehittämisestä ja monialaisten tiimien johtamisesta monimutkaisten liiketoimintaongelmien ratkaisemiseksi. Anna johtaa tällä hetkellä Solitan yksikköä, jossa autetaan asiakkaita ja kumppaneita selvittämään, mitä tarvitaan sellaisten tekoälyratkaisujen luomiseksi, jotka maksimoivat hyvää ja minimoivat haitat liiketoiminnalle, ihmisille ja ympäristölle.  

Reko Lehti

CTO, Executive Partner, Taival Advisory

Rekolla on 20 vuoden kokemus liikkeenjohdon ja teknologiastrategian konsultoinnista sekä liiketoimintastrategioiden toteutuksesta käytännössä. Hänen erityisosaamisaluettaan ovat digitaaliset strategiat ja liiketoimintamallien kehitys, ja on toiminut monessa yrityksessä teknologian tai digitalisaation johtotehtävissä. 

Ville Vakkuri

Tutkijatohtori, Vaasan yliopisto

Ville Vakkuri toimii väitöskirjatutkijana Vaasan yliopistossa. Hän on väitellyt filosofian tohtoriksi tietojärjestelmätieteistä Jyväskylän yliopistosta. Hänen väitöskirjansa ”Implementing AI Ethics in Software Development” on valmistunut keväällä 2022. Vakkurin tutkimukselliset kiinnostuksen kohteet ovat tekoälyn etiikka, yksityisyys ja ihmisten tunteet suhteessa älykkäisiin järjestelmiin. Vakkurin tutkii eettistä, ihmiskeskeistä ja yhteiskuntatietoista ohjelmistotekniikkaa. 

YHTEISTYÖSSÄ

OTA YHTEYTTÄ

Miten voimme olla avuksi? 

 

Ole yhteydessä vierailijaluentojen, yksityisseminaarien, haastattelujen tai muiden innostavien yhteistyömuotojen osalta!  

Asiaasi edistää Emma, joka toimii Milla Ratian oikeana kätenä. info(a)millaratia.com