Palaa etusivulle

MILLA RATIA

ARVONLUONTIA DIGITALISAATIOLLA

TAUSTA JA OSAAMINEN

Milla Ratia on yritysjohtaja ja hallitusammattilainen, jolla on lähes viidentoista vuoden kokemus datasta ja analytiikasta. Viimeisimmät vuodet hän on keskittynyt transformaatiojohtamiseen ja digitalisaation edistämiseen yrityksissä. Hän myös toimii Evision Oy:n ja Transmeri Logistics Oy:n hallituksissa.  

 

Kiinnostus datan hyödyntämistä ja analytiikan tuomia mahdollisuuksia sekä sosiaali- ja terveysalan tiukkaa sääntelyä kohtaan veivät hänet Tampereen yliopistolle (silloin vielä TTY). Siellä hän aloitti väitöstutkimuksensa tietojohtamisen laitokselle analytiikan arvonluonnista yksityisellä sote-sektorilla vuonna 2017. Tutkimus vei Ratian mennessään ja hän väitteli filosofian tohtoriksi vuoden 2022 alussa. Hänet promovoitiin jo samana vuonna elokuussa. 

Hän on myös seurannut sivusta datan hyödyntämisen kanssa kamppailevia yrityksiä ja havainnoinut, että moni niistä epäonnistuu hyötyjen ulosmittaamisessa. Organisaatiot tekevät valtavia panostuksia ja mielenkiintoisia kokeiluja, mutta ison mittakaavan hyötytavoitteet eivät kuitenkaan aina toteudu. Pohjautuen tutkimuksiin ja havaintoihin, hän on todennut, että digitalisaatiota “tehdään” eikä aina systemaattisesti “johdeta”.     

 

Tämä on innostanut häntä jakamaan osaamistaan, ja Ratia onkin jakanut analytiikan ja digitalisaation johtamisen kokemustaan useissa eri tapahtumissa ja tilaisuuksissa. Väitöskirjan työstämisen jälkeen hän päätti kiteyttää analytiikan johtamisen ja arvonluonnin osaamisensa tietokirjaan ja kustantaja Basam Books Oy julkaisi hänen esikoiskirjansa “Arvonluontia analytiikalla – Käsikirja analytiikan johtamiseen” loppusyksystä 2022. 

MillaRatia

OTA YHTEYTTÄ

Miten voimme olla avuksi? 

 

Ole yhteydessä vierailijaluentojen, yksityisseminaarien, haastattelujen tai muiden innostavien yhteistyömuotojen osalta!  

Asiaasi edistää Emma, joka toimii Milla Ratian oikeana kätenä. info(a)millaratia.com